Biberiyeli Patates Püresi Yatağında Et Sote Tarifi
Biberiyeli Patates Püresi Yatağında Et Sote tarifi: Biberiyeli Patates Püresi Yatağında Et Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Biberiyeli Patates Püresi Yatağında Et Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Biberiyeli Patates Püresi Yatağında Et Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sote için:
- 1/2 kilogram dana kuşbaşı eti
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 10-15 adet kültür mantarı
- 2 adet domates
- 2 adet çarliston biber
- 1/4 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/4 çay kaşığı hardal tozu
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
Püre için:
- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı biberiye
Biberiyeli Patates Püresi Yatağında Et Sote tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle soğan ve sarımsaklar doğranıp zeytinyağı ile kavrulur.
- Arkasından patatesler ezilir ve ocağa alınarak tereyağı ile kavrulur.
- Dana kuşbaşı tencereye eklenerek kavrulur. Bu aşamada sirke ve soya sosu da eklenir.
- Arkasından sırayla doğranmış mantar, domates, salça ve baharatla eklenir.
- En son da kıyılmış maydanozlar eklenir ve çok geçmeden ocak kapatılır.
- Püre için; öncelikle patatesler soyulup küçük küçük doğranarak bir tencerede haşlanır.
- Arkasından patatesler ezilir ve ocağa alınarak tereyağı ile kavrulur.
- Kavrulan patateslere süt, tuz, karabiber ve biberiye eklenir. Göz göz olunca ocaktan alınır.
- Pürenin üstüne et soteyi ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Biberiyeli Patates Püresi Yatağında Et Sote tarifinin püf noktası nedir?
Soteyi ocağın orta gözünde kısık ateşte pişirerek yapın. Böylece ekstra su eklemenize gerek kalmayacaktır.