Biberiyeli Krakerler Tarifi
Biberiyeli Krakerler tarifi: Biberiyeli Krakerler için gerekli malzemeler nelerdir? Biberiyeli Krakerler nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Biberiyeli Krakerler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1+1/4 su bardağı un
- 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 tatlı kaşığı taze biberiye (ince ince kıyılmış)
- 1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1 tutam toz paprika
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1/4 su bardağı krema
Biberiyeli Krakerler tarifi nasıl yapılır?
- Fırını önceden 200 derecede ısıtın.
- Krema ve tereyağ dışındaki bütün malzemeleri bir karıştırıcıya atın.
- Kuru malzemelerin hepsi birbirine karıştıktan sonra ufak parçalara böldüğünüz tereyağını yavaş yavaş ekleyin.
- Hamur hafif hafif topaklanmaya başlayınca kremayı da ekleyin.
- Eğer birkaç dakika içerisinde toparlanmazsa, teker teker eklemek suretiyle 2 kaşık krema daha ekleyebilirsiniz.
- Tezgahınınız unlayın, hamuru tezgaha alın ve bir merdane yardımıyla 0,5-1cm arası bir kalınlıkta açın.
- Sonra ister kurabiye kalıplarıyla, ister bir bıçak yardımıyla keserek şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine dizin.
- Fırın tepsisine dizdiğiniz krakerlerin üzerine hafifçe tuz serpiştirin.
- Önceden ısınmış fırında 10- 12 dakika pişirin.
Biberiyeli Krakerler tarifinin püf noktası nedir?
Kaşıkla ekstra krema eklemeniz gerekirse 1 kaşığı ekleyin ve bekleyin. Eğer hamur hala bütünleşmediyse 2. kaşığı ekleyin.