Biber Yağlaması Tarifi
Biber Yağlaması tarifi: Biber Yağlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Biber Yağlaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Biber Yağlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 250 gram yeşil biber
- 250 gram kırmızı kapya biber
- 2 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 adet küp şeker
Biber Yağlaması tarifi nasıl yapılır?
- Biberleri yıkayın, saplarını ayıklayın ve 4-5 cm uzunluğunda keserek varsa içlerindeki tohumlarını ayıklayın.
- Zeytinyağını tavada ısıtın, orta-kısık ateşte biberleri yağa ekleyerek kavurmaya başlayın. Hafifçe solup yumuşamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın.
- Domatesleri yıkayın ve kabuğunu soyduktan sonra minik küpler halinde doğrayın veya rendeleyin. Tavaya ekledikten sonra güzelce karıştırın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Domatesler suyunu salıp hafifçe çekmeye başladıktan sonra içine sarımsağı rendeleyin, tuz, karabiber ve şekerini atın. Üzerini kapakla kapatarak 5-10 dakika daha pişmeye bırakın.
- Kapağı açtıktan sonra biberlerin kıvamını kontrol edin, yumuşamışsa ocaktan alın ve sıcak servis edin.
Biber Yağlaması tarifinin püf noktası nedir?
Üzerine yumurta kırarak da pişirebilirsiniz.