Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Biber Yağlaması Tarifi

Biber Yağlaması

Biber Yağlaması Tarifi

Biber Yağlaması tarifi: Biber Yağlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Biber Yağlaması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Biber Yağlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 250 gram yeşil biber
  • 250 gram kırmızı kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet küp şeker

Biber Yağlaması tarifi nasıl yapılır?

  • Biberleri yıkayın, saplarını ayıklayın ve 4-5 cm uzunluğunda keserek varsa içlerindeki tohumlarını ayıklayın.
  • Zeytinyağını tavada ısıtın, orta-kısık ateşte biberleri yağa ekleyerek kavurmaya başlayın. Hafifçe solup yumuşamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın.
  • Domatesleri yıkayın ve kabuğunu soyduktan sonra minik küpler halinde doğrayın veya rendeleyin. Tavaya ekledikten sonra güzelce karıştırın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Domatesler suyunu salıp hafifçe çekmeye başladıktan sonra içine sarımsağı rendeleyin, tuz, karabiber ve şekerini atın. Üzerini kapakla kapatarak 5-10 dakika daha pişmeye bırakın.
  • Kapağı açtıktan sonra biberlerin kıvamını kontrol edin, yumuşamışsa ocaktan alın ve sıcak servis edin.

Biber Yağlaması tarifinin püf noktası nedir?

Üzerine yumurta kırarak da pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025