Bezeviç Tarifi
Bezeviç tarifi: Bezeviç için gerekli malzemeler nelerdir? Bezeviç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet
Bezeviç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta beyazı
- 300 gram toz şeker
- 180 gram bitter çikolata (eritilmiş)
- 1 paket krem şanti
Bezeviç tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta beyazlarını geniş bir kaseye alın ve mikser yardımıyla pamuk gibi kabarıp iyice beyazlaşıncaya dek çırpın.
- İyice beyazlaştıktan sonra şekeri azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Mereng kreması parlak hale geldiğinde hazır demektir.
- Hazırlamış olduğunuz mereng kreması harcını sıkma torbası aktarın. Tercihen yıldız şeklinde bir sıkma torbası ucu kullanın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisi üzerine 5-6 santimetre çapında olacak şekilde mereng kremasından sıkarak bezelerinizi hazırlayın.
- Isıtmış olduğunuz 100 derece fırında 55 dakika kadar bezeleri pişirin.
- Bezeler oda sıcaklığında soğurken, çikolatayı benmari usulü eritin ve krem şantiyi paketin üzerindeki yönergelere göre hazırlayın, krem şantinin çırptıktan sonra kaymak kıvamında olmasına özen gösterin.
- Bezelerin düz tabanını kaplayacak şekilde eritilmiş çikolatayla kaplayın ve çikolatanın oturması için 5 dakika buzdolabında dinlendirin. Tüm bezeler için bu aşamayı tekrar edin.
- Çikolata kaplanmış bezenin tabanına krem şanti sıkın ve başka bir beze alarak sandviç gibi birleştirin. Çikolatalı tabanlar kremalı harçla birleşecek şekilde bir bezeviç elde edin.
- Bezeleriniz bitene dek işlemi tekrar edin. Servis edene dek kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edin.