Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bezeviç Tarifi

Bezeviç

Bezeviç Tarifi

Bezeviç tarifi: Bezeviç için gerekli malzemeler nelerdir? Bezeviç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bezeviç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta beyazı
  • 300 gram toz şeker
  • 180 gram bitter çikolata (eritilmiş)
  • 1 paket krem şanti

Bezeviç tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta beyazlarını geniş bir kaseye alın ve mikser yardımıyla pamuk gibi kabarıp iyice beyazlaşıncaya dek çırpın.
  • İyice beyazlaştıktan sonra şekeri azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Mereng kreması parlak hale geldiğinde hazır demektir.
  • Hazırlamış olduğunuz mereng kreması harcını sıkma torbası aktarın. Tercihen yıldız şeklinde bir sıkma torbası ucu kullanın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisi üzerine  5-6 santimetre çapında olacak şekilde mereng kremasından sıkarak bezelerinizi hazırlayın.
  • Isıtmış olduğunuz 100 derece fırında 55 dakika kadar bezeleri pişirin.
  • Bezeler oda sıcaklığında soğurken, çikolatayı benmari usulü eritin ve krem şantiyi paketin üzerindeki yönergelere göre hazırlayın, krem şantinin çırptıktan sonra kaymak kıvamında olmasına özen gösterin.
  • Bezelerin düz tabanını kaplayacak şekilde eritilmiş çikolatayla kaplayın ve çikolatanın oturması için 5 dakika buzdolabında dinlendirin. Tüm bezeler için bu aşamayı tekrar edin.
  • Çikolata kaplanmış bezenin tabanına krem şanti sıkın ve başka bir beze alarak sandviç gibi birleştirin. Çikolatalı tabanlar kremalı harçla birleşecek şekilde bir bezeviç elde edin.
  • Bezeleriniz bitene dek işlemi tekrar edin. Servis edene dek kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025