Bezelyeli Otlu Pilav Tarifi
Bezelyeli Otlu Pilav tarifi: Bezelyeli Otlu Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Bezelyeli Otlu Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Bezelyeli Otlu Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı bezelye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 demet dereotu
- 4 dal taze nane
- 4 dal maydanoz
- 4 dal taze soğan (sadece yeşil sap kısımları)
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı su
Bezelyeli Otlu Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağında kuru soğan kavrulur ve üzerine bezelye ilave edilir.
- Önceden sıcak suda bekletilen pirinç ve tereyağı ilave edilir.
- Biraz kavrulduktan sonra 2 su bardağı su ve tuz eklenir.
- Pilav pişip demlendikten sonra ince ince doğranan yeşillikler ilave edilir ve servise hazırdır. Afiyet olsun.
Bezelyeli Otlu Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Damak lezzetinize göre yeşillik ve tuz miktarını azaltıp artırabilirsiniz.