Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bezelyeli Mor Pilav Tarifi

Bezelyeli Mor Pilav

Bezelyeli Mor Pilav Tarifi

Bezelyeli Mor Pilav tarifi: Bezelyeli Mor Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Bezelyeli Mor Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bezelyeli Mor Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kase jasmine (yasemin) pirinç
  • 1/2 kase dondurulmuş bezelye
  • 1/2 adet mor havuç (rendelenmiş)
  • 2 kase su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Bezelyeli Mor Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinçleri yıkayıp, süzdükten sonra 2-3 dakika iyice kavurun ve havucu ekleyin.
  • Tuz ve karabiberi, suyu ve bezelyeyi ekleyin.
  • Kaynamaya başlayan pilavın altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
  • 5 dakika demlendikten sonra servis edin. Afiyet Olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025