Bezelyeli Humus Tarifi
Bezelyeli Humus tarifi: Bezelyeli Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Bezelyeli Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bezelyeli Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Humus için:
- 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 1 su bardağı bezelye (az haşlanmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı tahin
- 1/2 adet limonun suyu
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 dilim pastırma
- 3 yemek kaşığı ceviz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Bezelyeli Humus tarifi nasıl yapılır?
- Nohut ve bezelyeyi sıcak suda 5 dakika tekrar haşlayın.
- Haşlama esnasında, ayrı bir tavada kıyılmış ceviz ve pastırmaları çıtır bir hal alana kadar zeytinyağıyla kavurun. Son olarak toz kırmızı biber ekleyip ocaktan alın.
- Haşlanmış nohut ve bezelyeleri sıcak olarak blendera alın, diğer malzemeleri de ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam edin. Bu aşamada dilediğiniz kıvama ulaşmak için azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Humusu tabağa alın, ortasını kaşıkla açın ve pastırmalı karışımı ekleyip servis edin. Afiyet olsun.