Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bezelyeli Humus Tarifi

Bezelyeli Humus

Bezelyeli Humus Tarifi

Bezelyeli Humus tarifi: Bezelyeli Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Bezelyeli Humus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bezelyeli Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Humus için:

  • 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • 1 su bardağı bezelye (az haşlanmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1/2 adet limonun suyu

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 dilim pastırma
  • 3 yemek kaşığı ceviz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Bezelyeli Humus tarifi nasıl yapılır?

  • Nohut ve bezelyeyi sıcak suda 5 dakika tekrar haşlayın.
  • Haşlama esnasında, ayrı bir tavada kıyılmış ceviz ve pastırmaları çıtır bir hal alana kadar zeytinyağıyla kavurun. Son olarak toz kırmızı biber ekleyip ocaktan alın.
  • Haşlanmış nohut ve bezelyeleri sıcak olarak blendera alın, diğer malzemeleri de ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam edin. Bu aşamada dilediğiniz kıvama ulaşmak için azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Humusu tabağa alın, ortasını kaşıkla açın ve pastırmalı karışımı ekleyip servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025