Bezelyeli Havuçlu Pilav Tarifi
Bezelyeli Havuçlu Pilav tarifi: Bezelyeli Havuçlu Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Bezelyeli Havuçlu Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bezelyeli Havuçlu Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
Bezelyeli Havuçlu Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri güzelce yıkayıp birkaç saat ılık suda bekletin. Bu sırada bezelyeleri ayıklayıp güzelce yıkayın.Bezelyeleri güzelce haşlayın.
- Havucu soyup minik küpler halinde doğrayın.Suda beklettiğiniz pirinci iyice süzün. Bir pilav tenceresine sıvı yağı koyun ve üzerine küp küp doğradığınız minik havuçları ekleyip güzelce kavurun.
- Havuçlar kavrulunca üzerine tereyağı ekleyin. Tereyağı eriyince havuçların üzerine pirinçleri ekleyin ve pirinçler şeffaflaşana kadar karıştırarak kavurun.
- Şeffaflaşan pirinçlerin üzerine haşlayıp süzdüğünüz bezelyeleri ekleyin. Üzerine sıcak su, tuz, dilerseniz yarım çay kaşığı tarçın ya da yeni bahar ekleyin ve tahta bir kaşıkla güzelce karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
- Pilavınız pişerken arada tahta kaşıkla çok yavaşça karıştırın. Pirinçler pişince ocağın altını kapatın ve tencerenin üzerine bir kağıt havlu koyup kapağını kapataraknpilavı dinlenmeye alın.
- Pilavınız demlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bezelyeli Havuçlu Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Pirinçler şeffaf bir renk alana kadar kavurun.