Bezelyeli Enginar Yemeği Tarifi
Bezelyeli Enginar Yemeği tarifi: Bezelyeli Enginar Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Bezelyeli Enginar Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Bezelyeli Enginar Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet enginar
- 2 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2,5 - 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Bezelyeli Enginar Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Enginar, patates ve havuçları güzelce doğrayın.
- Küp küp doğradığınız soğanları yayvan bir tencerenin tabanına serpin.Üstüne güzelce yıkayıp dörde böldüğünüz enginarları dizin.Havuç, patates ve son olarak da bezelyeleri ilave edin.
- Rendelediğiniz domatesin üstüne salçayı ekleyip güzelce karıştırın.
- Bezelyelerin üstüne yayın. Son olarak suyu üstlerine gezdirin, tuzu serpin, zeytinyağını gezdirin ve tencerenin kapağını kapadıktan sonra ocağın altını açın.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve enginarlar yumuşayana dek yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.Sıcak ya da ılık olarak servis edin.