Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bezelyeli Enginar Yemeği Tarifi

Bezelyeli Enginar Yemeği

Bezelyeli Enginar Yemeği Tarifi

Bezelyeli Enginar Yemeği tarifi: Bezelyeli Enginar Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Bezelyeli Enginar Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bezelyeli Enginar Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet enginar
  • 2 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 - 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Bezelyeli Enginar Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Enginar, patates ve havuçları güzelce doğrayın.
  • Küp küp doğradığınız soğanları yayvan bir tencerenin tabanına serpin.Üstüne güzelce yıkayıp dörde böldüğünüz enginarları dizin.Havuç, patates ve son olarak da bezelyeleri ilave edin.
  • Rendelediğiniz domatesin üstüne salçayı ekleyip güzelce karıştırın.
  • Bezelyelerin üstüne yayın. Son olarak suyu üstlerine gezdirin, tuzu serpin, zeytinyağını gezdirin ve tencerenin kapağını kapadıktan sonra ocağın altını açın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve enginarlar yumuşayana dek yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.Sıcak ya da ılık olarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025