Bezelyeli Arpa Şehriye Tarifi
Bezelyeli Arpa Şehriye tarifi: Bezelyeli Arpa Şehriye için gerekli malzemeler nelerdir? Bezelyeli Arpa Şehriye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Bezelyeli Arpa Şehriye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 adet kuru soğan (ufak küplere doğranmış)
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 dal taze kekik
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı taze bezelye
- 2 adet taze soğan
- 1 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış)
- 3 yemek kaşığı İzmir tulum peyniri
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Bezelyeli Arpa Şehriye tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir tavada önce tereyağı ve soğanları orta ateşte kavurun, ardından arpa şehriyeleri ekleyip kavurmaya devam edin.
- Şehriyeler renk almadan üzerine seviyesini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin ve ocağı kısın.
- Karışıma taze kekik, tuz ve bezelyeleri de ekleyin. Su ekleme işlemine arpa şehriyeler yumuşayana kadar devam edin.
- Son suyu da ekledikten sonra yemeğe doğranmış taze soğan ve peyniri ekleyin. Peynirler eriyince ocaktan alın.
- Yemeği servis tabağına alın ve sıcakken limon kabuğu, kıyılmış dereotu da ekleyip servis edin. Afiyet olsun!