Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bezelyeli Arpa Şehriye Tarifi

Bezelyeli Arpa Şehriye

Bezelyeli Arpa Şehriye Tarifi

Bezelyeli Arpa Şehriye tarifi: Bezelyeli Arpa Şehriye için gerekli malzemeler nelerdir? Bezelyeli Arpa Şehriye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bezelyeli Arpa Şehriye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 adet kuru soğan (ufak küplere doğranmış)
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 dal taze kekik
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı taze bezelye
  • 2 adet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı İzmir tulum peyniri
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Bezelyeli Arpa Şehriye tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir tavada önce tereyağı ve soğanları orta ateşte kavurun, ardından arpa şehriyeleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Şehriyeler renk almadan üzerine seviyesini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin ve ocağı kısın.
  • Karışıma taze kekik, tuz ve bezelyeleri de ekleyin. Su ekleme işlemine arpa şehriyeler yumuşayana kadar devam edin.
  • Son suyu da ekledikten sonra yemeğe doğranmış taze soğan ve peyniri ekleyin. Peynirler eriyince ocaktan alın.
  • Yemeği servis tabağına alın ve sıcakken limon kabuğu, kıyılmış dereotu da ekleyip servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025