Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bezelye Çorbası Tarifi

Bezelye Çorbası

Bezelye Çorbası Tarifi

Bezelye Çorbası tarifi: Bezelye Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Bezelye Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bezelye Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3 su bardağı bezelye
  • 1 adet küçük boy patates
  • 2 dal kereviz sapı
  • 2 diş sarımsak
  • 10-15 adet nane yaprağı
  • 5 su bardağı sebze suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatl kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı beyaz biber

Bezelye Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ezin, kereviz saplarını gelişi güzel doğrayın, patatesi küp küp kesin.
  • Zeytinyağını kızdırın, soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın.
  • 2-3 dakika sonra sarımsak ve tereyağını da ekleyip sotelemeye devam edin.
  • Soğanlar iyice yumuşayınca kereviz ve patatesi ekleyin.
  • Onları da biraz soteledikten sonra bezelyeyi, sebze suyunu, naneyi ve baharatları da ekleyin. Kaynayınca altını kısın ve tıkırdamaya alın. Bezelyeler iyice yumuşayana kadar, yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
  • Bezelyeler iyice yumuşayınca çorbayı blenderdan geçirin. Mümkün olduğunca pürüzsüz olmasını sağlayın.
  • Blenderdan geçirdiğiniz çorbayı bir kez de büyük ve sık dokunmuş bir süzgeçten geçirin. Bu işlemin amacı bezelyenin istenilen pürüzsüzlüğe gelmesi neredeyse imkansız. O sebepten en makul yöntem blenderdan sonra süzgeçten geçirmek.
  • Süzgeçten geçirdiğiniz ve pürüzsüz olan çorbanın içine labne peyniri de ekleyip karıştırın.

Bezelye Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Süzgeçte kalan posanın üzerine iyice bastırıp süzgecin altında kalanları sıyırmayı da unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025