Bezelye Çorbası Tarifi
Bezelye Çorbası tarifi: Bezelye Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Bezelye Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bezelye Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet büyük boy soğan
- 3 su bardağı bezelye
- 1 adet küçük boy patates
- 2 dal kereviz sapı
- 2 diş sarımsak
- 10-15 adet nane yaprağı
- 5 su bardağı sebze suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatl kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı beyaz biber
Bezelye Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ezin, kereviz saplarını gelişi güzel doğrayın, patatesi küp küp kesin.
- Zeytinyağını kızdırın, soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın.
- 2-3 dakika sonra sarımsak ve tereyağını da ekleyip sotelemeye devam edin.
- Soğanlar iyice yumuşayınca kereviz ve patatesi ekleyin.
- Onları da biraz soteledikten sonra bezelyeyi, sebze suyunu, naneyi ve baharatları da ekleyin. Kaynayınca altını kısın ve tıkırdamaya alın. Bezelyeler iyice yumuşayana kadar, yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
- Bezelyeler iyice yumuşayınca çorbayı blenderdan geçirin. Mümkün olduğunca pürüzsüz olmasını sağlayın.
- Blenderdan geçirdiğiniz çorbayı bir kez de büyük ve sık dokunmuş bir süzgeçten geçirin. Bu işlemin amacı bezelyenin istenilen pürüzsüzlüğe gelmesi neredeyse imkansız. O sebepten en makul yöntem blenderdan sonra süzgeçten geçirmek.
- Süzgeçten geçirdiğiniz ve pürüzsüz olan çorbanın içine labne peyniri de ekleyip karıştırın.
Bezelye Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Süzgeçte kalan posanın üzerine iyice bastırıp süzgecin altında kalanları sıyırmayı da unutmayın.