Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bezelye Çorbası Tarifi

Bezelye Çorbası

Bezelye Çorbası Tarifi

Bezelye Çorbası tarifi: Bezelye Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Bezelye Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bezelye Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı et suyu

Bezelye Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Orta boy bir tencereye zeytinyağı, bezelye, küp küp patates, sarımsak ve dereotu ile 4 bardak su ile ilave ediyoruz.
  • Sebzelerimizi yumuşayana kadar pişirin.
  • Bütün sebzelerimizi piştikten sonra blenderdan geçiriyoruz.
  • Bir su bardağı et suyunu ve tuz da ile ilave edin.
  • 5 dakika daha güzel bir şekilde kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz. Yemeye hazır.

Bezelye Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Sebzeleri yumuşayınca kadar kaynatın ve sonra blender yardımı ile ezin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025