Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bezelye Tarifi

Bezelye

Bezelye Tarifi

Bezelye tarifi: Bezelye için gerekli malzemeler nelerdir? Bezelye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bezelye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram taze bezelye
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 300 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Bezelye tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
  • Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın.
  • Soğanlar kavrulunca kıymayı ekleyip güzelce kavurun.
  • Kavrulan kıymanın üzerine salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar biraz daha kavurun.Üzerine, bezelye, havuç ve patatesleri ekleyin.
  • Pul biber ve tuz ilave edip karıştırın. Sebzelere suyu ekleyip kısık ateşte 40 dakika pişirin. Tüm sebzeler yumuşayınca yemeğiniz hazır olacaktır. Afiyet olsun!

Bezelye tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz pişirmeyi düdüklü tencerede yapabilir ve daha kısa zamanda yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.

Bezelye tarifi için servis önerisi

Yanına bir kase yoğurtla enfes bir öğüne imza atabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025