Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Beze Tarifi

Beze

Beze Tarifi

Beze tarifi: Beze için gerekli malzemeler nelerdir? Beze nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Beze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta akı
  • 4 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Beze tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta aklarını dikkatli bir şekilde ayırdıktan sonra cam bir karıştırma kabına alın.
  • Bir tutam kadar tuz eklediğiniz yumurta beyazlarını mikserle düşük devirde çırpmaya başlayın.
  • Pudra şekerini azar azar ekleyip beze karışımını mikserle yüksek devirde 20-25 kadar çırpın.
  • Karışımın katı bir hal alması, çırpıcıda asılı kalması ve parmak aranıza alıp dokunduğunuzda elinize şeker kırıntısı gelmemesi önemli kriterler.
  • Tatlı ve dev bir köpük halini alan beze karışımını krema poşetine alın. Arzu ettiğiniz şekildeki duyu, poşetin uç kısmına yerleştirin.
  • Bezeleri, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın.
  • Önceden ısıtılmış 100 derece fırında, 90 dakika kadar pişirin. Düşük ısıda sertleşene kadar pişirdiğiniz bezeleri, ılınana kadar fırında bekletin. Oda ısısında soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Beze tarifinin püf noktası nedir?

Düşük devirde çırpmaya başladığınız beze karışımını, mikser ya da profesyonel bir pastacı makinesinde uzun süre yüksek devirde ve aralıksız olarak çırpmayı unutmayın.Yumurta beyazlarını yumurta sarılarından dikkatli bir şekilde ayırmaya özen gösterin.Yumurta beyazlarına asla su değmemeli, karıştırma kabı temiz ve kuru olmalıdır.Yumurtaların oda sıcaklığında beklemiş olması diğer bir önemli ayrıntı. 1 porsiyon 2 adet olarak hesaplanmıştır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025