Beyti Sarma Tarifi
Beyti Sarma tarifi: Beyti Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Beyti Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Beyti Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Beyti için:
- 4 adet yufka
- 700 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (yufkalara sürmek için)
Sos için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1-2 adet rendelenmiş domates
Beyti Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Kıymalı harcı hazırlamak için uygun bir kaba kıyma, baharatlar, rendelenmiş soğan ve sarımsağı alıp yoğuralım. Üzerini kapatıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
- Yufkayı 2 kat olacak şekilde (yarım ay şeklinde) tezgaha açıp uçlarından 3 parmak içeriye doğru kıvıralım.
- Hazırladığımız harçtan yeteri kadar alıp uzun kenara koyalım. Sıkı bir şekilde saralım. Verev verev keserek fırın tepsisine dizelim. Tüm yufkalar için aynı işlemi yapalım. Yufkaların üzerine sıvı yağ sürelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Sos için yağları tavada eritelim, üzerine salçayı ekleyip kavuralım. Rendelenmiş domatesi de ekleyip hafif suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.