Beyti Sarma Tarifi
Beyti Sarma tarifi: Beyti Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Beyti Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Beyti Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köftesi için:
- 800 gram az yağlı kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 3 dilim bayat ekmek içi (veya 1 çay bardağı galeta unu)
- 1 adet yumurta
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Yufka için:
- 4 adet yufka
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı (ve biraz zeytinyağı)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı su
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 avuç ceviz
- 1 tutam maydanoz
Beyti Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Beytimizin malzemelerini köfte gibi yoğuruyoruz.
- Dörde bölüp dört yufkaya ayrı ayrı köfte malzemesi koyarak rulo şeklinde sarıyoruz. Yufkalara su ve zeytinyağı sürmeyi unutmayın!
- 3 cm aralıklarla kesiyoruz.
- Fırın tepsisine diziyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz.
- Diğer taraftan salçalı sosu ve sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
- Fırında pişen beytinin üzerine sosu ve yoğurdu döküyoruz. Maydanoz ve cevizle süslüyoruz. Afiyet olsun.