Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Beyti Kebabı Tarifi

Beyti Kebabı

Beyti Kebabı Tarifi

Beyti Kebabı tarifi: Beyti Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Beyti Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Beyti Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket köfte baharı
  • 1/2 çay bardağı galeta unu
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 adet yufka
  • 1/4 gram tereyağı
  • 1 tutam maydanoz

Beyti Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak köftemizi hazırlayalım. Bir kaba kıymayı alın üzerine malzemeleri ekleyip yoğuralım.
  • Yufkamızı ikiye bölelim yoğurduğumuz köftelerden irice alalım uzunlamasına ve ince olacak şekilde şekil verelim. Bu işlemi köftemiz bitene kadar yapalım.
  • Köfteyi yağlı fırın tepsisine yerleştirip 15 dk pişirip fırından alalım.
  • Yufkamızı erimiş tereyağ ve sıvı yağ karışımıyla yağlayalım ve köftelerimizi koyalım önce yanlardan kapatalım ve rulo şeklinde saralım.
  • Fırınımızı fanlı ayarda 190 getirelim.
  • Köfteli rulomuzu verev keselim. Üzerine yağını sürüp üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Diğer taraftan sosumuzu ocağa alıp pişirelim.
  • Pişen köftelerimizi servis tabağına alıp üzerini maydanoz ile süsleyelim. Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Beyti Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Sırf tereyağı sürerseniz çok kıtır oluyor. Bunu önlemek adına ben tereyağı ile sıvı yağı karıştırarak yufkaya sürüyorum. Böylece lezzeti daha da ortaya çıkıyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025