Beyti Kebabı Tarifi
Beyti Kebabı tarifi: Beyti Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Beyti Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Beyti Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köftesi İçin:
- 400 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 çay bardağı galeta unu
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı (yufkaya sürmek için)
Sosu İçin:
- 1 su bardağı domates rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Beyti Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Soğan, yumurta ve sarımsağı rondodan geçirin.
- Yoğurma kabına, kıymayı, galeta ununu, karabiber, pul biber, tuz ve rondodan geçirdiğiniz karışımı ekleyin.
- Karışımı iyice yoğurun.
- Bir fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdı serin ve köftelere uzun ve yassı şekil vererek tepsiye dizin. Köftelerin kalın olmamasına özen gösterin.Köfteleri 190 derece önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin.
- Köfteler pişince yarım yufkayı tezgahın üzerine açın ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
- Pişen köfteleri boşluk kalmayacak şekilde yufkaya sıralayın.
- Ruloyu verev şeklinde dilimleyin.
- Yufkaların üzerine de tereyağ sürüp tekrar fırına koyun.Bu sırada beytinin sosunu hazırlamaya başlayın. Tereyağını bir tavanın içinde eritin ve üzerine domates rendesini ekleyerek birkaç dakika kaynatın.
- Üzerine karabiber ve tuz ekledikten sonra ocağın üzerinden alın.
- Kızaran beytileri fırından çıkarıp üzerine sosunu dökün ve yoğurtla birlikte servis edin. Afiyet olsun!n
Beyti Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Ilık su kullanmak özellikle kış aylarında mayalanma sürecini kısaltacaktır. Instant maya için, yaş maya ve kuru maya da olduğu gibi aktivasyon süresine ihtiyaç yoktur. Bu sebeple direkt hamura ilava edebilirsiniz.
Beyti Kebabı tarifi için servis önerisi
Köfteleri pişirirken yanına domates ve biber ilave ederseniz sunum yaparken tabağınızı renklendirebilirsiniz.