Beyti Kebabı Tarifi
Beyti Kebabı tarifi: Beyti Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Beyti Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
36 adet orta boy
Beyti Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kajun baharatı (opsiyonel)
- 2 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
Beyti Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Kıymamızı uygun bir kaba alıyoruz ve rendelediğimiz soğanı, sarımsağı, salçayı ve baharatları ekleyip iyice yoğuruyoruz. Vaktimiz varsa dolapta dinlendiriyoruz yoksa dinlendirmeden de hazırlayabiliriz. (Dinlendirirsek tadı daha güzel olur. )
- Yufkamızı tezgaha alıp D şeklinde ikiye katlıyoruz. Kenar kısımlarını hafifçe içe doğru katlıyoruz. Yufkamızın uzun kısmına iç harcımızın yarısını alarak uzunlamasına eşit olacak şekilde yerleştiriyoruz.
- Kıymamızı yerleştirdikten sonra yufkamızı rulo şeklinde sarıyoruz ve sıkı sarmaya dikkat ediyoruz.
- Hazırladığımız yufkayı dilediğimiz şekilde dilimliyoruz ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Üzerlerine sıvı yağ sürüyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
- Sosu için yağları erittikten sonra tüm malzemeleri tenceremize ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz koyulaşır kıvam alana kadar 5-6 dakika pişiriyoruz.
- Beyti kebabını bulgur pilavı ile servis etmeyi severim onun için tabağıma bulgur pilavını, beyti kebabını aldım; beyti kebabının üstüne sosumuzu iyice gezdirdim ve tabağı biber ve yoğurt ile süsledim. Yoğurt da çok yakışıyor öneririm.