Beyaz Yahni Tarifi
Beyaz Yahni tarifi: Beyaz Yahni için gerekli malzemeler nelerdir? Beyaz Yahni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
90 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Beyaz Yahni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Et için:
- 750 gram  kemikli kuzu eti
- 2 adet  soğan
- 2 yemek kaşığı  tereyağı
- 1 adet  havuç
- 2 su bardağı  haşlanmış nohut
- 1 adet  defne yaprağı
- 1 tutam  tarçın
- 2 adet  karanfil
- 1 çay kaşığı  karabiber
- 1 tutam  tuz
- 2-3 su bardağı  sıcak su (etin üzerini geçecek kadar)
Terbiyesi için:
- 2 adet  yumurta sarısı
- 1/2 adet  limon suyu
- 2 yemek kaşığı  un
- 1/2 su bardağı  et suyu
Beyaz Yahni tarifi nasıl yapılır?
- Kemikli kuzu etini bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Defne yaprağı, baharatları, karanfili ve soyup küp doğradığınız havucu ilave edip 1 saat orta ateşte pişirin.
- Etleri ve havuçları tencereden çıkarın. Etleri kemiklerinden ayırıp eti kuşbaşı büyüklüğünde parçalara bölün.
- Başka bir tencerede tereyağını ısıtın. Soğanları soyup halka biçimde doğrayın ve rengi solana dek 4-5 dakika yağda kavurun.
- Etleri ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurun.
- Nohutu, havucu ve etin haşlandığı sudan 3 su bardağı et suyunu ekleyin. (Et suyu yetmezse sıcak su da kullanabilirsiniz.)
- Pişmeye yakın, yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Yumurtaya limon suyu, un ve yemeğin suyundan (terbiye akışkan olana dek) ilave edip tekrar çırpın ve terbiyeyi yavaş yavaş yemeğe ekleyin.
- Pişince pilav veya püre ile servis yapın. Afiyet olsun.
Beyaz Yahni tarifinin püf noktası nedir?
Eğer ekşimsi tadı fazla sevmiyorsanız limon suyu miktarını yarım yerine çeyrek limon suyu olarak azaltabilirsiniz.