Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Beyaz Yahni Tarifi

Beyaz Yahni

Beyaz Yahni Tarifi

Beyaz Yahni tarifi: Beyaz Yahni için gerekli malzemeler nelerdir? Beyaz Yahni nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Beyaz Yahni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Et için:

  • 750 gram kemikli kuzu eti
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet havuç
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 tutam tarçın
  • 2 adet karanfil
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 2-3 su bardağı sıcak su (etin üzerini geçecek kadar)

Terbiyesi için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1/2 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı et suyu

Beyaz Yahni tarifi nasıl yapılır?

  • Kemikli kuzu etini bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Defne yaprağı, baharatları, karanfili ve soyup küp doğradığınız havucu ilave edip 1 saat orta ateşte pişirin.
  • Etleri ve havuçları tencereden çıkarın. Etleri kemiklerinden ayırıp eti kuşbaşı büyüklüğünde parçalara bölün.
  • Başka bir tencerede tereyağını ısıtın. Soğanları soyup halka biçimde doğrayın ve rengi solana dek 4-5 dakika yağda kavurun.
  • Etleri ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurun.
  • Nohutu, havucu ve etin haşlandığı sudan 3 su bardağı et suyunu ekleyin. (Et suyu yetmezse sıcak su da kullanabilirsiniz.)
  • Pişmeye yakın, yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Yumurtaya limon suyu, un ve yemeğin suyundan (terbiye akışkan olana dek) ilave edip tekrar çırpın ve terbiyeyi yavaş yavaş yemeğe ekleyin.
  • Pişince pilav veya püre ile servis yapın. Afiyet olsun.

Beyaz Yahni tarifinin püf noktası nedir?

Eğer ekşimsi tadı fazla sevmiyorsanız limon suyu miktarını yarım yerine çeyrek limon suyu olarak azaltabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025