Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Beyaz Peynirli Yumuşak Poğaça Tarifi

Beyaz Peynirli Yumuşak Poğaça

Beyaz Peynirli Yumuşak Poğaça Tarifi

Beyaz Peynirli Yumuşak Poğaça tarifi: Beyaz Peynirli Yumuşak Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Beyaz Peynirli Yumuşak Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Beyaz Peynirli Yumuşak Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 150 gram Tereyağı
  • 2 yemek kaşığı (silme) aktif kuru maya (veya 1 yemek kaşığı instant maya)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 adet yumurta
  • 3-3,5 bardağı un (400-450 gram)
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 200 gram Beyaz Peynir

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı susam

Beyaz Peynirli Yumuşak Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemelerinizi hazırlayın.
  • Maya ve ılık sütü bir kasede karıştırın. Şekeri ekleyip tekrar karıştırın ve 5-10 dakika kadar bu şekilde bekletin.
  • Sütaş Tereyağı'nı küçük küpler halinde keserek bir sos tavasına alın. Kısık ateşte yavaşça eritin ve ardından soğuması için kenara alın.
  • Geniş bir kaseye yumurtayı kırın ve güzelce karıştırın. Ardından oda sıcaklığında soğumuş olan Sütaş Tereyağı'nı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Mayalı sıvı karışımı da üzerine ekledikten sonra tekrar karıştırın ve ardından azar azar unu eklemeye başlayın. Unla birlikte tuzunu da ekleyin.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamurun üzerini örterek yaklaşık 1 saat boyunca ısı değişimi fazla olmayan ılık bir alanda mayalanmaya bırakın.
  • 1 saat sonra mayalanan hamurdan kayısı büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Elinizle hafifçe bastırarak açtığınız hamurun içine küp küp kesmiş olduğunuz Sütaş Beyaz Peynir'den ekleyin. Ardından hamuru kapatıp tekrar yuvarlayın.
  • Hazırlamış olduğunuz poğaçaları fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve üzerini örterek 20 dakika daha tepsi mayasına bırakın.
  • İkinci mayalamadan sonra bir fırça yardımıyla üzerlerine yumurta sarısını sürün.
  • Çörek otu ve susamı dilediğiniz gibi serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Ardından sıcakken servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025