Beyaz Peynirli Yumuşak Poğaça Tarifi
Beyaz Peynirli Yumuşak Poğaça tarifi: Beyaz Peynirli Yumuşak Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Beyaz Peynirli Yumuşak Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet orta boy
Beyaz Peynirli Yumuşak Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 150 gram Tereyağı
- 2 yemek kaşığı (silme) aktif kuru maya (veya 1 yemek kaşığı instant maya)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 adet yumurta
- 3-3,5 bardağı un (400-450 gram)
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı susam
Beyaz Peynirli Yumuşak Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemelerinizi hazırlayın.
- Maya ve ılık sütü bir kasede karıştırın. Şekeri ekleyip tekrar karıştırın ve 5-10 dakika kadar bu şekilde bekletin.
- Sütaş Tereyağı'nı küçük küpler halinde keserek bir sos tavasına alın. Kısık ateşte yavaşça eritin ve ardından soğuması için kenara alın.
- Geniş bir kaseye yumurtayı kırın ve güzelce karıştırın. Ardından oda sıcaklığında soğumuş olan Sütaş Tereyağı'nı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Mayalı sıvı karışımı da üzerine ekledikten sonra tekrar karıştırın ve ardından azar azar unu eklemeye başlayın. Unla birlikte tuzunu da ekleyin.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamurun üzerini örterek yaklaşık 1 saat boyunca ısı değişimi fazla olmayan ılık bir alanda mayalanmaya bırakın.
- 1 saat sonra mayalanan hamurdan kayısı büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Elinizle hafifçe bastırarak açtığınız hamurun içine küp küp kesmiş olduğunuz Sütaş Beyaz Peynir'den ekleyin. Ardından hamuru kapatıp tekrar yuvarlayın.
- Hazırlamış olduğunuz poğaçaları fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve üzerini örterek 20 dakika daha tepsi mayasına bırakın.
- İkinci mayalamadan sonra bir fırça yardımıyla üzerlerine yumurta sarısını sürün.
- Çörek otu ve susamı dilediğiniz gibi serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırında 20-25 dakika pişirin.
- Ardından sıcakken servis edin. Afiyet olsun!