Beyaz Lahana Yemeği Tarifi
Beyaz Lahana Yemeği tarifi: Beyaz Lahana Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Beyaz Lahana Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Beyaz Lahana Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Lahanalı Taban İçin:
- 1-1,5 kilogram beyaz lahana
- 200 gram makarna
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 3/4 su bardağı rendelenmiş peynir (rendelenmiş pizza peyniri veya yağlı beyaz peynir)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri (üzerine serpmek için)
Beyaz Lahana Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Lahananın üst yaprakları çıkarılır ve daha kolay doğranması için dilimlenir.
- Her parça ince ince kıyıldıktan sonra derin bir kaba alınıp tuzlanır ve iyice ovuşturulur.
- Zeytinyağı eklenmiş tencereye alınır, karabiber serpiştirip yumuşayana kadar kavrulur.
- Diğer yandan 200 gr makarna haşlanıp süzgece alınır. Kavrulmuş olan lahanaya makarna ve rendelenmiş peynir karıştırılıp yağlanmış fırın kabına yerleştirilir.
Beyaz Lahana Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Bu yemeğin orijinal tarifinde beşamel sos yerine bir bardak süt veya yoğurt ile çırpılmış 3 adet yumurta kullanılmıştır.