Beyaz Lahana Sarması Tarifi
Beyaz Lahana Sarması tarifi: Beyaz Lahana Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Beyaz Lahana Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Beyaz Lahana Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 top lahana
- 150 gram kıyma
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 10 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 çay kaşığı tuz
Beyaz Lahana Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle pirinci sıcak suda 10 dakika bekletelim. Bekleyen pirinç yağı daha iyi çeker kuru kuru olmaz.
- Bu sırada kaynar suda beyaz lahanaları haşlayıp soğumaya bırakalım.
- İç harcı için 3 adet kuru soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
- Ardından salçaları ekleyelim. Pirincin suyunu süzüp onuda ekleyelim 2-3 dakika kavuralım.
- Baharatları ve kıymayı ekleyip ocağın altını kapatıp iç harcı soğumaya bırakalım.
- Haşlanan lahanaların içerisine harcımızdan koyup saralım. Tabanına beyaz lahana yerleştirdiğimiz tencereye dizelim.
- Çok az salçalı su yapıp üzerilerine gezdirelim. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyip porselen bir tabakla sarmaları sabitleyip ocağa alalım.
- Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 saat 15 dakika pişirelim.
- Pişince sarmaların fazla suyu kaldıysa süzelim ve servis tabağına alalım. Afiyet olsun.