Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Beyaz Kiraz Reçeli Tarifi

Beyaz Kiraz Reçeli

Beyaz Kiraz Reçeli Tarifi

Beyaz Kiraz Reçeli tarifi: Beyaz Kiraz Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Beyaz Kiraz Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Beyaz Kiraz Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kg. beyaz kiraz
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 paket vanilin

Beyaz Kiraz Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Yıkayıp, çekirdeklerini çıkarttığınız kirazları derince bir tencereye alın.
  • Üstlerine toz şekeri gezdirin ve 1 bardak suyu da ilave edin.
  • Ardından ocağın altını açın ve ara ara nazikçe karıştırın, kirazları ezmemeye gayret edin.
  • Reçel kaynamaya başladıktan yaklaşık 10-12 dakika sonra içerisine limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp altını kapatın.
  • Altını kapatır kapatmaz, içerisine bir paket toz vanilini ekleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra sıcak bir şekilde kavanoza alın.
  • Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirerek soğumaya bırakın. Reçel soğuduktan sonra dilediğiniz zaman servis edin.

Beyaz Kiraz Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

Kirazların çekirdeklerini kirazları zedelemeden çıkartmak için; ince saplı bir çay kaşığının sapını kullanabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise dar ağızlı bir şişenin üstüne sapını kopardığınız kiraz tanesini koyup, tam üstünden bir pipet ile bastırmak. Böylece çekirdeği alttan çıkarak şişenin içerisine girmiş olacak ve kirazlarınız şeklini koruyacak.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025