Beyaz Çikolatalı Tart Pasta Tarifi
Beyaz Çikolatalı Tart Pasta tarifi: Beyaz Çikolatalı Tart Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Beyaz Çikolatalı Tart Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Beyaz Çikolatalı Tart Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
Krema için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 60 gram beyaz çikolata
- 100 mililitre çiğ krema
- 1 kase meyve (dilediğiniz)
Beyaz Çikolatalı Tart Pasta tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak kremayı hazırlayın soğusun. Süt, un, şeker ve nişastayı karıştırın.
- Sürekli karıştırarak orta ateşte kaynayana dek pişirin. Pütürsüz olmasına özen gösterin.
- Ocaktan alıp henüz sıcakken tereyağı ve çikolatayı ekleyip mikserle çırpın.
- Üzerini streçleyip ılıyınca dolaba kaldırın soğusun. Soğuyunca çiğ krema ile iyice çırpın kremanız hazır.
- Dolapta soğukta bekletin kullanana kadar.
- Keki için yumurta vanilya ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpın. Süt ve yağını ekleyip karıştırın.
- Un be kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve söndürmeden karıştırın. Tart kalıbının her yerini yağlayın.
- Kek karışımını ekleyip tezgaha vurun içindeki havasını alın.
- Fırını önceden 180 derecede alt üst ayarda ısıtın. Yaklaşık 25 dakika kadar pişirin
- Fırından alıp ılıdığında çatalla delikler açın ve süt ile ıslatın.
- Soğuyan kremanızı krema sıkma torbası ile şekilli sıkabilir veya normal yayabilirsiniz.
- Dilediğiniz meyve ve süsleme malzemeleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.