Beyaz Çikolatalı Raventli Cheesecake Tarifi
Beyaz Çikolatalı Raventli Cheesecake tarifi: Beyaz Çikolatalı Raventli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Beyaz Çikolatalı Raventli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Beyaz Çikolatalı Raventli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram  tam buğdaylı bisküvi
 - 75 gram  tuzsuz tereyağı
 - 280 gram  krem peynir (ya da labne)
 - 2,5 yemek kaşığı  toz şeker
 - 1/2 su bardağı  krema (2 yemek kaşığı eksik)
 - 150 gram  beyaz çikolata
 - 8 yemek kaşığı  ravent marmelatı
 
Beyaz Çikolatalı Raventli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Kalıbınıza yağlı kağıt koyun.
 - Tereyağını eritin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.
 - Bisküvileri un ufak olana kadar robottan çekin.
 - Bisküvilerin içerisine erişmiş tereyağını ekleyin. Güzelce karıştırın.
 - Kalıbınızın tabanına bisküvi karışımını dökün ve bir kaşık yardımı ile eşit bir şekilde yayın.
 - Bir çay bardağı kullanarak bisküvileri tabana iyice bastırın. Buzdolabına yerleştirin.
 - Küçük bir kapta kremayı çırpın. Krema kıvam almaya başladığı an çırpmayı bırakın.
 - Orta bir kapta labne ve şekeri ilave edin ve bir kaç dakika iyice çırpın.
 - Labne karışımın içine çikolatayı ekleyin ve tekrar çırpın.
 - Kremayı ekleyip, bir spatula yardımı ile dıştan içe doğru olacak şekilde karıştırın.
 - Karışımı bisküvi tabanına ekleyin ve eşit şekilde güzelce yayın.
 - Üstüne ravent marmelatı ekleyin ve bir bıçak yardımı ile yüzeyde ileri geri çizgiler yapın.
 - En az 4 saat dondurucuda bekletin. Servis etmeden önce 45 dakika buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.