Beyaz Çikolatalı Raventli Cheesecake Tarifi
Beyaz Çikolatalı Raventli Cheesecake tarifi: Beyaz Çikolatalı Raventli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Beyaz Çikolatalı Raventli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Beyaz Çikolatalı Raventli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram tam buğdaylı bisküvi
- 75 gram tuzsuz tereyağı
- 280 gram krem peynir (ya da labne)
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı krema (2 yemek kaşığı eksik)
- 150 gram beyaz çikolata
- 8 yemek kaşığı ravent marmelatı
Beyaz Çikolatalı Raventli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Kalıbınıza yağlı kağıt koyun.
- Tereyağını eritin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.
- Bisküvileri un ufak olana kadar robottan çekin.
- Bisküvilerin içerisine erişmiş tereyağını ekleyin. Güzelce karıştırın.
- Kalıbınızın tabanına bisküvi karışımını dökün ve bir kaşık yardımı ile eşit bir şekilde yayın.
- Bir çay bardağı kullanarak bisküvileri tabana iyice bastırın. Buzdolabına yerleştirin.
- Küçük bir kapta kremayı çırpın. Krema kıvam almaya başladığı an çırpmayı bırakın.
- Orta bir kapta labne ve şekeri ilave edin ve bir kaç dakika iyice çırpın.
- Labne karışımın içine çikolatayı ekleyin ve tekrar çırpın.
- Kremayı ekleyip, bir spatula yardımı ile dıştan içe doğru olacak şekilde karıştırın.
- Karışımı bisküvi tabanına ekleyin ve eşit şekilde güzelce yayın.
- Üstüne ravent marmelatı ekleyin ve bir bıçak yardımı ile yüzeyde ileri geri çizgiler yapın.
- En az 4 saat dondurucuda bekletin. Servis etmeden önce 45 dakika buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.