Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Beyaz Çikolatalı Mus Tarifi

Beyaz Çikolatalı Mus

Beyaz Çikolatalı Mus Tarifi

Beyaz Çikolatalı Mus tarifi: Beyaz Çikolatalı Mus için gerekli malzemeler nelerdir? Beyaz Çikolatalı Mus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Beyaz Çikolatalı Mus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 150 gram toz şeker
  • 400 gram beyaz çikolata
  • 4 adet yaprak jelatin
  • 350 gram çırpılmış krema
  • 6 adet bisküvi

Servisi için:

  • 100 gram çilek
  • 100 gram çilek sosu
  • 50 gram çikolata sosu
  • 4 adet çubuk çikolata
  • 4 yaprak nane

Beyaz Çikolatalı Mus tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün yumurta ve yumurta sarılarını derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ilavesiyle birlikte krema görünümünü alana kadar bir mikser yardımıyla karıştırın.
  • Bir tencerede kaynamakta olan su buharı üzerine yerleştirdiğiniz cam bir kabın içine beyaz çikolatayı küçük parçalar halinde kırın. Aralarda karıştırdığınız beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Yaprak jelatinleri benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatanın sıcaklığında eritin.
  • Toz şekerle birlikte karıştırdığınız yumurtalara; çırpılmış krema, benmari usulü erittiğiniz ve jelatin eklediğiniz beyaz çikolatayı ekledikten sonra tüm malzemeyi bir mikser yardımıyla karıştırın.
  • Kalp şeklindeki kalıpların taban kısımlarına kırılmış bisküvi parçalarını paylaştırın.
  • Hazırladığınız beyaz çikolatalı karışımı, tabanını bisküviyle kapladığınız kalp şeklinde kalıplara doldurun. -18 derecede, derin dondurucuda en az üç saat kadar bekletin.
  • Çikolata sosunu servis tabaklarına eşit olarak paylaştırın. Önceden yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz çilekleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Derin dondurucuda bekleyen tatlıları kalıplarından çıkartarak servis tabaklarına alın.
  • Doğranmış çilek parçaları, arzuya göre çırpılmış krema, çilek sosu ve çubuk çikolatalar eşliğinde bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Beyaz Çikolatalı Mus tarifinin püf noktası nedir?

Hazırladığınız tatlıları kalıplarından çıkarmadan uzun süre (en az 3 saat) derin dondurucuda bekletmeniz önemli.

Beyaz Çikolatalı Mus tarifi için servis önerisi

Tatlıları, küçük parçalar halinde doğranmış kivi, elma ve portakal parçalarıyla da servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025