Beyaz Çikolatalı Manolya Tarifi
Beyaz Çikolatalı Manolya tarifi: Beyaz Çikolatalı Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Beyaz Çikolatalı Manolya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Beyaz Çikolatalı Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Manolya için:
- 5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı beyaz damla çikolata
Kremalı harç için:
- 150 mililitre krema
- 50 mililitre mascarpone peyniri
- 1 paket vanilya
Süsleme için:
- 1 küçük boy kase bebe bisküvisi
- 1 küçük boy kase fındık (kırılmış)
- 1 adet muz
- 1 avuç çilek
Beyaz Çikolatalı Manolya tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısını karıştırıp ocağa alın ve devamlı karıştırarak pürüzsüz ve kıvamlı hale getirin.
- Ocaktan alınca içerisine beyaz damla çikolata ve ekleyip karıştırın. Harcı tencereden cam bir kaba alıp ılıması için spatula ile karıştırın.
- Ayrı bir kapta 150 ml krema, 50 ml mascarpone ve vanilyayı köpük ve hafif akışkan bir kıvam elde edene kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
- Hazırladığınız kremalı katmanı tatlı içerisine dahil ederek bir spatula yardımıyla dışarıdan içeriye doğru karıştırın.
- Diğer malzemeleri hazırlarken üzerinin kabuk bağlamaması için streç filmle tatlının üzerini kaplayın. (Not: Cam kabı değil, tatlının üzerine streçleyin.)
- Bisküvileri robottta çekin ve servis edeceğiniz kabın kaç kat yapmak isteğinize bağlı, en son kat için bisküvi ve kırık fındık karıştırıp tabanına doldurun, kenarlarına muz veya çilek dizip harcı doldurun.
- Kaç kat yapmak isteğinize bağlı, en son kat için bisküvi ve kırık fındık karıştırıp kapların üzerini kaplayın. Afiyet olsun.