Beyaz Çikolata ve Orman Meyvesi Dolgulu Cupcake Tarifi
Beyaz Çikolata ve Orman Meyvesi Dolgulu Cupcake tarifi: Beyaz Çikolata ve Orman Meyvesi Dolgulu Cupcake için gerekli malzemeler nelerdir? Beyaz Çikolata ve Orman Meyvesi Dolgulu Cupcake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Beyaz Çikolata ve Orman Meyvesi Dolgulu Cupcake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı badem tozu
- 1 çay kaşığı limon kabuğu tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 paket kabartma tozu
İç Dolgusu İçin:
- 150 gram beyaz kuvertür çikolata
- 200 gram mascarpone peyniri
- 1/2 su bardağı frambuaz (doğranmış)
- 1/2 su bardağı böğürtlen (doğranmış)
Süslemek İçin:
- 50 gram bitter kuvertür çikolata
- 100 gram beyaz kuvertür çikolata
- 2 yemek kaşığı karamelize fındık
- 2 yemek kaşığı file antep fıstığı
- 1 paket frenk üzümü
- 5 adet zencefilli tarçınlı bisküvi
- 1 su bardağı mascarpone peyniri
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Beyaz Çikolata ve Orman Meyvesi Dolgulu Cupcake tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kasede yumurta ve şekeri, şeker eriyene kadar çırpın.
- Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın.
- Ardından un, karbonat, limon suyu, kabartma tozu ve vanilini ekleyip tekrar karıştırın.
- Karışımı yağlanmış kaplara bölüp (veya tek bir kek kalıbına alıp) 175 derece fırında kontrollü olarak 25 dakika pişirin.
- Piştikten sonra oda sıcaklığında bekletin ve soğuyan keklerin ortasına bir çay kaşığı yardımıyla oyuk açın.
- Dolguyu hazırlamak için beyaz çikolatayı eritin. Çikolata ılıkken mascarpone peyniri ve doğranmış orman meyvelerini ekleyip karıştırın.
- Karışımı sıkma torbasına alıp buzdolabında soğutun. Soğumuş olan karışımı, oda sıcaklığında beklettiğiniz keklerin ortasına doldurun.
- Mascarpone peyniri ve pudra şekerini karıştırıp sıkma poşetine alın. Pişirdiğiniz cupcake'lerin üzerine bir miktar sıkın.
- Dekor çikolata hazırlamak için öncelikle çikolataları eritin. Bitter çikolatayı sıkma poşetine alın ve soğuk bir zemine pişirme kağıdı serip gelişi güzel şeritler halinde dökün.
- Üzerine, erittiğiniz ve karamelize fındıkla karıştırdığınız beyaz çikolatayı dökün ve serin bir yerde donmaya bırakın. Donduktan sonra kek dekoru için süslemede kullanın.
- Cupcake'lerin üzerini hazırladığınız dekor çikolata, orman meyveleri, tarçınlı zencefilli bisküvi, karamelize fındık ve file Antep fıstığıyla süsleyin. Afiyet olsun.