Beyaz Çikolata Soslu Dondurmalı Profiterol Tarifi
Beyaz Çikolata Soslu Dondurmalı Profiterol tarifi: Beyaz Çikolata Soslu Dondurmalı Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Beyaz Çikolata Soslu Dondurmalı Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Beyaz Çikolata Soslu Dondurmalı Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 20 adet hazır profiterol hamuru
- 200 gram vanilyalı dondurma
Tarçınlı Beyaz Çikolata Sosu için:
- 1 su bardağı krema
- 100 gram eritilmiş beyaz çikolata
- 1/2 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Beyaz Çikolata Soslu Dondurmalı Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Çiğ kremayı küçük bir sos tenceresinde, düşük ısıda kaynatın. Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırın. Kaynayan su dolu bir tencere üzerinde ayrı bir kapta benmari usulü eritin.
- Kaynayan kremayı cam bir kaba alın. Benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatayı azar azar ilave ederek, karıştırın. Bal ve tarçını ekleyin. Son bir kez karıştırdıktan sonra oda ısısında bekletin.
- Pişmiş olarak satılan profiterol hamurlarını ortadan ikiye kesin. İç kısımlarını birer tatlı kaşığı kadar vanilyalı dondurma ile dondurduktan sonra kapak kısımlarını kapatın.
- Dondurmalı profiterolleri hazırladığınız çikolata kaselerine yerleştirin.
- Üzerlerine hazırladığınız tarçınlı beyaz çikolata sosunu gezdirdikten sonra iştah açacak şekilde servis edin.
Beyaz Çikolata Soslu Dondurmalı Profiterol tarifinin püf noktası nedir?
Benmari usulü pişirme ya da eritme işlemi yaparken alt tarafta kaynayan su buharının pişirdiğiniz ya da erittiğiniz malzemeye karışmamasına dikkat edin.