Beton Helva Tarifi
Beton Helva tarifi: Beton Helva için gerekli malzemeler nelerdir? Beton Helva nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Beton Helva yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram tereyağı (+1 yemek kaşığı daha)
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
Beton Helva tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaşık tereyağını eritip, unumuzu 10-15 dakika kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan unu başka bir kaseye alıp, aynı tavada kalan tereyağını eritiyoruz.
- Erittiğimiz tereyağını ve pudra şekeri unumuza ekleyip, iyice karışmasını sağlıyoruz.
- Bir borcam veya kalıbın dibini streçle kaplıyoruz. Helvamızı elimizle iyice bastırarak düzeltiyoruz. Sonra bıçakla dikkatli bir şekilde kesiyoruz.
- Dolapta en az 3 saat soğuttuktan sonra dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.
Beton Helva tarifinin püf noktası nedir?
Helvanın şeklinin güzel olması için iyice bastırmalıyız. Keserken de dağılmaması için dikkatli olmalıyız. Şeker miktarını zevkinize göre artırıp azaltabiliriz.