Beşparmak Tarifi
Beşparmak tarifi: Beşparmak için gerekli malzemeler nelerdir? Beşparmak nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2.5 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Beşparmak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kemikli kuzu eti
- 3 adet patates (soyulmuş, orta boy doğranmış)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
- 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
Hamur için
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su (aldığı kadar su)
- 1/2 çay kaşığı tuz
Beşparmak tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencere veya düdüklü tencereye etleri yerleştirin ve tüm tencere su ile dolacak kadar su ekleyin.
- 1,5 saat sonra su kaynayıp etler pişmeye yaklaşınca patatesleri de ekleyin ve patatesler yumuşayana kadar pişirin.
- Etler ve patatesler piştikten sonra kevgir yardımıyla tencereden çıkarın ve kaynayan suya soğanları atıp yumuşayana kadar 5 dakika pişirin.
- Soğanları da süzdürüp tencereden aldıktan sonra hamur parçalarını da aynı suya atın ve 5 dakika pişirin. Eğer su miktarı azalmışsa biraz daha su ekleyip kaynadıktan sonra hamurları atabilirsiniz.
- Pişen hamurları servis edeceğiniz tabağın en altına yerleştirin.
- Üzerine et ve patatesleri, en üste de soğanları yerleştirip, dilerseniz karabiber ekleyerek servis edebilirsiniz.