Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Besni Tava Tarifi

Besni Tava

Besni Tava Tarifi

Besni Tava tarifi: Besni Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Besni Tava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Besni Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet patlıcan (küp doğranmış)
  • 5 adet kapya biber (doğranmış)
  • 12 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 10 diş sarımsak (doğranmış)
  • 7 adet domates (küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 kilogram dana fırınlık kaburga (doğranmış)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Besni Tava tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları, kapya ve yeşil biberleri, sarımsakları ve domatesleri sırasıyla tepsiye yayıp düzleştirin.
  • Tuz, karabiber ve pul biberi serpip, kaşık kullanarak hafifçe yayın.
  • Dana kaburga etleri ve kuyruk yağını tepsiye dağıtın. Sıvı yağ gezdirip 1 çay kaşığı tuz daha serpin.
  • 2 kat pişirme kağıdıyla yemeğin üzerini örtün. Kağıtları kenarlardan tepsiye sıkıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2 saat pişirin. Süre sonunda kağıtları açın, yemeği karıştırın ve 30 dakika daha pişmeye bırakın. Ardından sıcak olarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025