Besni Tava Tarifi
Besni Tava tarifi: Besni Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Besni Tava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Besni Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet patlıcan (küp doğranmış)
- 5 adet kapya biber (doğranmış)
- 12 adet yeşil biber (doğranmış)
- 10 diş sarımsak (doğranmış)
- 7 adet domates (küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 kilogram dana fırınlık kaburga (doğranmış)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Besni Tava tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları, kapya ve yeşil biberleri, sarımsakları ve domatesleri sırasıyla tepsiye yayıp düzleştirin.
- Tuz, karabiber ve pul biberi serpip, kaşık kullanarak hafifçe yayın.
- Dana kaburga etleri ve kuyruk yağını tepsiye dağıtın. Sıvı yağ gezdirip 1 çay kaşığı tuz daha serpin.
- 2 kat pişirme kağıdıyla yemeğin üzerini örtün. Kağıtları kenarlardan tepsiye sıkıştırın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2 saat pişirin. Süre sonunda kağıtları açın, yemeği karıştırın ve 30 dakika daha pişmeye bırakın. Ardından sıcak olarak servis edin.