Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Besmeç Tarifi

Besmeç

Besmeç Tarifi

Besmeç tarifi: Besmeç için gerekli malzemeler nelerdir? Besmeç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Besmeç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1/2 demet kıyılmış maydanoz
  • 1/2 kilogram yağsız kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak (arzuya göre)

Besmeç tarifi nasıl yapılır?

  • Bulgura üzeri geçinceye kadar sıcak su ilave edip ıslatalım. Üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirelim.
  • Bir kaba kıymamızı alalım, üzerine yumurtamızı kırıp kıymaya iyice yedirelim.
  • Karışıma salçaları da ekleyip yoğuralım.
  • Sonrasında rendelenmiş soğanı ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  • Sarımsak ekleyecekseniz bu aşamada rendeleyip ekleyebilirsiniz.
  • Daha sonra dinlenmiş bulguru da karışıma ekleyip iyice yoğuralım.
  • Son olarak baharatları da ekleyip yumuşak bir köfte kıvamı elde edene kadar yoğurmaya devam edelim.
  • Yoğurma işlemi bitince köftelerimizi teker teker yuvarlayarak hafif basık şekilde yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fansız alt üst pişirme programında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Besmeç tarifinin püf noktası nedir?

Malzemeleri teker teker ekleyerek ilerlerseniz daha iyi bir kıvamda köfte elde edebilirsiniz. Ne kadar iyi yoğurursanız o derece lezzetli bir köfte yapmış olursunuz.

Besmeç tarifi için servis önerisi

Yanında mevsim salatası ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025