Beşamelli Fırın Makarna Tarifi
Beşamelli Fırın Makarna tarifi: Beşamelli Fırın Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamelli Fırın Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Beşamelli Fırın Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Barilla Kalın Tortiglioni
- 1/2 adet küçük boy haşlanmış brokoli
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Beşamel sosu için:
- 2 su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 120 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamelli Fırın Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerenin içerisine tereyağını alın, eriyince unu ilave ederek kavurmaya başlayın.
- Ardından içine azar azar sütü ekleyerek kıvam almasını sağlayın. Bir yandan sürekli karıştırmaya devam edin.
- Kıvam aldığında tuz ve karabiber ilave ederek ocaktan alın.
- Makarnayı bol suda, tuz ve zeytinyağıyla haşlayın ve süzdürün.
- Brokolileri ince ince doğrayın ve makarnayla karıştırın.
- Yağlanmış seramik fırın kabına makarnayı aktarın, üzerine beşamel sosu gezdirin. 180 derecelik fırında 5-6 dakika pişirin.
- Ardından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave ederek tekrar fırınlayın. Peynirler eridiğinde ve üzeri kızardığında çıkarıp servis edin.
Beşamelli Fırın Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz brokoli yerine dilediğiniz başka bir sebze ile de tarifimizi deneyebilirsiniz. Beşamel sosun içerisine muskat rendesi ilave ederek de sosu hazırlayabilirsiniz.