Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi
Beşamel Soslu Tavuklu Krep tarifi: Beşamel Soslu Tavuklu Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Tavuklu Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 adet orta boy
Beşamel Soslu Tavuklu Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 500 gram  kuşbaşı tavuk göğsü
 - 400 gram  mantar
 - 1 adet  orta boy soğan
 - 2 adet  yeşil biber
 - 1 diş  sarımsak
 - 1 yemek kaşığı  tereyağı
 - 1 su bardağı  zeytinyağı
 - 1 su bardağı  sıcak su
 - 1 çay kaşığı  tuz
 - 1 çay kaşığı  pul biber
 - 1 çay kaşığı  karabiber
 
Krep için:
- 2 adet  yumurta
 - 1 su bardağı  süt
 - 1 su bardağı  su
 - 1 yemek kaşığı  zeytinyağı
 - 1,5 su bardağı  tam buğday unu
 - 1 çay kaşığı  tuz
 
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı  tereyağı
 - 2 yemek kaşığı  un
 - 2 su bardağı  süt
 - 1 çay kaşığı  tuz
 - 1 çay kaşığı  karabiber
 
Üzeri için:
Beşamel Soslu Tavuklu Krep tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın.
 - Tavukları tavaya alın karıştırın, 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve pişmeye bırakın.
 - 1 orta boy soğanı, 2 yeşil biberi, sarımsağı doğrayın ve pişen tavukların üzerine ekleyip soteleyin, ardından doğramış olduğunuz mantarları ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
 - Boş derin bir kaba yumurtayı, sütü ve suyu alıp çırpın. Ardından ununu ve tuzunu ekleyip akışkan bir kıvam elde edin. Krepleri tavada ince bir tabak halinde pişirin.
 - Pişmiş olan tavuklu mantarlı harçtan 2-3 yemek kaşığı alıp krebin içerisine ekleyin ve kenarlardan kapatarak sarın. Sarmış olduğunuz krepleri borcama veya başka bir fırın tepsisine yerleştirin.
 - Un ve tereyağını bir tavada kavurup ardından sütünü ekleyin ve kaynayana kadar pürüzsüz bir kıvam olması için çırpın. 2 dakika kaynadıktan sonra kreplerin üzerine dökün.
 - Üzerine kaşar peyniri veya arzu ettiğiniz başka bir peynir serpin. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Beşamel Soslu Tavuklu Krep tarifinin püf noktası nedir?
Krebin ince olmasına özen gösterin. Beşamel sosun dibinin tutması için sürekli karıştırın, pürüzsüz bir kıvam elde edeceksiniz.