Beşamel Soslu Tavuklu Börek Tarifi
Beşamel Soslu Tavuklu Börek tarifi: Beşamel Soslu Tavuklu Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Tavuklu Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Beşamel Soslu Tavuklu Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 adet yufka
- 1 kutu mantar
- 1 adet kapya biber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 dilediğiniz kadar tuz
- 1 dilediğiniz kadar susam
- 1 dilediğiniz kadar karabiber
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Beşamel Soslu Tavuklu Börek tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları minik minik doğrayıp tavada iki yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ile birlikte güzelce karıştırarak pişirin.
- Sonra üzerine ince ince kesilmiş mantar ve biberleri de ekleyerek sotelemeye devam edin ve soteleme işlemi bitince harcınızın altını kapatın.
- Beşamel sos için; tencerenizde tereyağı ve unu kavurup sütü yavaşça ilave ederek harcı karıştırın. Sos pişince tuz ve karabiberini koyup karıştırıp altını kapatın.
- Margarin ve tereyağını tavada eritin. Yufkanızı tezgaha alın, yufkanın her yerini yağlayıp yufkayı ikiye katlayın.
- Katladığınız yufkanın geniş kısmına beşamel ve tavuklu harcınızı yerleştirip rulo yapın.
- Fırın tepsisine yerleştirin. 200 derece fırında üstü kızarana kadar 10-15 dakika pişirin. Ardından çıkarıp servis edin. Afiyetler olsun!
Beşamel Soslu Tavuklu Börek tarifinin püf noktası nedir?
İç harcının pişerken taşmaması için mantar ve tavukları çok minik bir şekilde doğrayın.
Beşamel Soslu Tavuklu Börek tarifi için servis önerisi
Sıcak bir sekilde yanına domates dilimleyerek cay ile servis ediniz