Beşamel Soslu Tavuk Tarifi
Beşamel Soslu Tavuk tarifi: Beşamel Soslu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 porsiyon
Beşamel Soslu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patates püresi için:
- 3 adet büyük boy patates
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk sote için:
- 3 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Beşamel Soslu Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri haşlayın. Sıcakken içine süt, tereyağı ve tuzu ekleyin, ezici ile püre kıvamına getirin.
- Tavukları küçük küçük doğrayın.
- Tavaya tereyağı, zeytinyağı ve tavukları ekleyin. Güzelce karıştırın ve kapağını kapatın. Biraz pişmeye başladığında baharatları ve tuzu ilave edin.
- Suyu çekilip iyice kızarana kadar pişirin.
- Beşamel sos için tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyun, biraz kızdıktan sonra unu ekleyin. Kokusu çıkıp rengi değişene kadar kavurun.
- Kavurduktan sonra sütünü ve tuzunu ilave edin. Pürüzsüz bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra altını kapatın.
- Sırayla patates püresini, sotelenmiş tavuğu ve beşamel sosu sırayla yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece turbo alt üst ayarda beşamel sosun üzeri kabuk tutana kadar pişirin (ortalama 20-25 dakika).
- Fırından çıkartıp kaşar peyniri ilave edin. Tekrar fırına verin. Kaşar peynirler eriyip kızardıktan sonra fırından çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun.