Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tarifi

Beşamel Soslu Sultan Kebabı

Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tarifi

Beşamel Soslu Sultan Kebabı tarifi: Beşamel Soslu Sultan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Sultan Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Beşamel Soslu Sultan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kebap için:

  • 500 gram dana bonfile (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı bezelye (konserve de olur)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 su bardağı ılık süt (veya soğuk süt)
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Sultan Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Et az yağda ve az suyla düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirilir. İçerisine bir tüm soğan da atabilirsiniz.
  • Havuç hariç sebzeler küp küp doğranır. Patlıcanlar tuzlu suda bekletilir.
  • Kızartmadan önce sudan çıkarılıp temiz bir bezle kurulanır. Havuçlar kabukları soyulup sıcak suda haşlanır.
  • Sonra küp şeklinde doğranır. Böylece kızartırken daha pratik oluyor.
  • Sırayla patates, patlıcan, havuç ve kırmızı biber kızartılır. Kızartırken biraz tuzla tatlandırıyorum.
  • Bütün malzemeler fırın kabına alınır. Bezelye de ilave edilir. Tuz baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Beşamel sos hazırlanır. Yağlar eritilir un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, süt eklenir ve sürekli çırpılır.
  • Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber eklenir ve kapatılır. Sebzelerin üzerine gezdirilir. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir.
  • Fırında alt üst ayarda 190-200°’de üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • İlk sıcağa geçince isteye bağlı olarak pilav eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Sultan Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Eti pişirdiğiniz sudan 1-2 fincan kadar sebzelerin üzerine gezdirebilirsiniz. Pişerken kurumasını engelleyecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025