Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tarifi
Beşamel Soslu Sultan Kebabı tarifi: Beşamel Soslu Sultan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Sultan Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Beşamel Soslu Sultan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kebap için:
- 500 gram dana bonfile (kuşbaşı doğranmış)
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet kapya biber
- 1 çay bardağı bezelye (konserve de olur)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Beşamel sos için
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2-3 su bardağı ılık süt (veya soğuk süt)
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Üzeri için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Sultan Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Et az yağda ve az suyla düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirilir. İçerisine bir tüm soğan da atabilirsiniz.
- Havuç hariç sebzeler küp küp doğranır. Patlıcanlar tuzlu suda bekletilir.
- Kızartmadan önce sudan çıkarılıp temiz bir bezle kurulanır. Havuçlar kabukları soyulup sıcak suda haşlanır.
- Sonra küp şeklinde doğranır. Böylece kızartırken daha pratik oluyor.
- Sırayla patates, patlıcan, havuç ve kırmızı biber kızartılır. Kızartırken biraz tuzla tatlandırıyorum.
- Bütün malzemeler fırın kabına alınır. Bezelye de ilave edilir. Tuz baharatlar eklenip karıştırılır.
- Beşamel sos hazırlanır. Yağlar eritilir un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, süt eklenir ve sürekli çırpılır.
- Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber eklenir ve kapatılır. Sebzelerin üzerine gezdirilir. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir.
- Fırında alt üst ayarda 190-200°’de üzeri kızarana kadar pişirilir.
- İlk sıcağa geçince isteye bağlı olarak pilav eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Sultan Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Eti pişirdiğiniz sudan 1-2 fincan kadar sebzelerin üzerine gezdirebilirsiniz. Pişerken kurumasını engelleyecektir.