Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk tarifi: Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuklar için:

  • 500 gram tavuk pirzola
  • 1 paket mantar
  • 2 adet büyük boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamel sos için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 kase kaşar peyniri

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Yağı tavaya alıp tavukları biraz soteliyoruz, suyunu salınca soğanı ekleyip 2 dakika kavuruyoruz.
  • Sonra mantar ve patatesi ekliyoruz. Tuz ve arzuya göre baharatları da ekleyip suyunu çekene kadar yüksek ateşte arada karıştırarak pişiriyoruz. Borcama alıyoruz.
  • Beşamel sos için sos tenceresinde tereyağını eritiyoruz. Unu ekleyip kısık ateşte 2 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
  • Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırıyoruz. Sos koyulaşınca karabiber ekleyip yemeğin üzerine gezdiriyoruz. Kaşar serpip fırında kontrollü pişiriyoruz.

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Malzemeleri dilediğiniz gibi artırıp azaltabilirsiniz. Tamamen sizin zevkinize kalmış.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025