Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk tarifi: Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuklar için:
- 500 gram tavuk pirzola
- 1 paket mantar
- 2 adet büyük boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Beşamel sos için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Yağı tavaya alıp tavukları biraz soteliyoruz, suyunu salınca soğanı ekleyip 2 dakika kavuruyoruz.
- Sonra mantar ve patatesi ekliyoruz. Tuz ve arzuya göre baharatları da ekleyip suyunu çekene kadar yüksek ateşte arada karıştırarak pişiriyoruz. Borcama alıyoruz.
- Beşamel sos için sos tenceresinde tereyağını eritiyoruz. Unu ekleyip kısık ateşte 2 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
- Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırıyoruz. Sos koyulaşınca karabiber ekleyip yemeğin üzerine gezdiriyoruz. Kaşar serpip fırında kontrollü pişiriyoruz.
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Malzemeleri dilediğiniz gibi artırıp azaltabilirsiniz. Tamamen sizin zevkinize kalmış.