Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk tarifi: Beşamel Soslu Patatesli Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Patatesli Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk sote için:
- 900 gram tavuk but (kuşbaşı doğranmış) (göğüs de olur)
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine:
- 1 kase kaşar peyniri (dilimlenmiş)
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavaya zeytinyağ konarak tavuklar 15-20 dakika sotelenir, ardından küp küp doğranmış soğan, biberler eklenip pişmeye bırakılır.
- Patatesler ilave edilerek salça, tuz ve baharatlar eklenir, kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.
- Bir yandan da beşamel sosu hazırlayalım. Un tereyağında 3-4 dakika güzelce kavrulur.
- Süt yavaş yavaş eklenerek hızla karıştırılır. Kaynayıp göz göz olunca tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır.
- Hazırlanan tavuk sote borcama alınır. Beşamel sos üzerine güzelce dökülür .Kaşar peyniri eklenerek 180°C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
İlk sıcağı çıkınca dilimleyerek servis ediniz.