Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk tarifi: Beşamel Soslu Patatesli Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Patatesli Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuk sote için:

  • 900 gram tavuk but (kuşbaşı doğranmış) (göğüs de olur)
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzerine:

  • 1 kase kaşar peyniri (dilimlenmiş)

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavaya zeytinyağ konarak tavuklar 15-20 dakika sotelenir, ardından küp küp doğranmış soğan, biberler eklenip pişmeye bırakılır.
  • Patatesler ilave edilerek salça, tuz ve baharatlar eklenir, kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.
  • Bir yandan da beşamel sosu hazırlayalım. Un tereyağında 3-4 dakika güzelce kavrulur.
  • Süt yavaş yavaş eklenerek hızla karıştırılır. Kaynayıp göz göz olunca tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır.
  • Hazırlanan tavuk sote borcama alınır. Beşamel sos üzerine güzelce dökülür .Kaşar peyniri eklenerek 180°C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

İlk sıcağı çıkınca dilimleyerek servis ediniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025