Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Beşamel Soslu Patates Tarifi

Beşamel Soslu Patates

Beşamel Soslu Patates Tarifi

Beşamel Soslu Patates tarifi: Beşamel Soslu Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Patates nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Beşamel Soslu Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet orta boy patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dal biberiye (arzuya göre)
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel sos için:

  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi (arzuya göre)
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 150 gram kaşar peyniri

Beşamel Soslu Patates tarifi nasıl yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyun ve bir tencerenin içerisine orta derecede yumuşayana kadar pişirin.
  • Çıkarıp, sudan geçirin ve pişmesini durdurun. Orta kalınlıkta doğrayın ve bir kabın içerisine alın. Üzerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyerek elinizle harmanlayın.
  • Yağlanmış cam bir borcamın içerisine ya da seramik bir kaba güzelce dizin.
  • Orta boy bir tencerenin içerisine tereyağını ekleyin. Eridikten sonra unu da ilave edip güzelce kavurun.
  • Un ve tereyağı, unun kokusu çıkana kadar güzelce kavrulduktan sonra sütü azar içerisine ilave edin. Diğer taraftan da çırpma teli yardımıyla karıştırın. Tüm sütü ilave ettikten sonra kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Kıvam aldığında ocaktan alın ve içerisine tuzla baharatları ilave ederek karıştırın.
  • Patateslerin üzerine sosu gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Bu şekilde ortalama 15-18 dakika arası pişirin.
  • Beşamel sosun üzeri hafif renk değiştirmeye başladığında fırından alın ve üzerine kaşar peyniri serpin, yeniden fırınlayın. Peynir güzelce eridiğinde çıkarıp dilimleyerek servis edin.

Beşamel Soslu Patates tarifinin püf noktası nedir?

Beşamel sosu yaparken kullanacağınız sütün soğuk olmasına dikkat edin. Patatesleri de önden çok yumuşak olana kadar haşlamayın. Bu şekilde pişerken dağılmalarına neden olursunuz. Kaşar peynirlerini de buzlukta bekletilmiş şekilde üzerilerine serperseniz daha nefis erirler ve patateslerin üzerinde bir kitle şeklinde kalmazlar.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025