Beşamel Soslu Kıyma Kavurma Tarifi
Beşamel Soslu Kıyma Kavurma tarifi: Beşamel Soslu Kıyma Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Kıyma Kavurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Beşamel Soslu Kıyma Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patatesler için:
- 3 adet büyük boy patates
- 1 tutam tuz
- 1 tutam toz kırmızı biber
- 1 tutam karabiber
Kıyma kavurma için:
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet biber
- 250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam toz kırmızı biber
- 1 tutam kimyon
Beşamel sos için:
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
Beşamel Soslu Kıyma Kavurma tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri ortadan ikiye kesip içini oyuyoruz. Zeytinyağı, tuz ve baharatları harmanlayıp patateslerin her yerine fırçayla sürüyoruz.
- Patatesleri 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Soğanı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavuruyoruz.
- Kıymaları ekleyip tuzunu baharatları ve tereyağını atıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Beşamel sos için tereyağını eritip unu ekliyoruz. 2 dakika kavurup karıştırarak sütü ekliyoruz. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Patateslerin içine kıymalı harçtan ekliyoruz üzerlerine beşamel sos ekliyoruz.
- En son kaşar rendesi serpiştirip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.