Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Beşamel Soslu Kıyma Kavurma Tarifi

Beşamel Soslu Kıyma Kavurma

Beşamel Soslu Kıyma Kavurma Tarifi

Beşamel Soslu Kıyma Kavurma tarifi: Beşamel Soslu Kıyma Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Kıyma Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Beşamel Soslu Kıyma Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patatesler için:

  • 3 adet büyük boy patates
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz kırmızı biber
  • 1 tutam karabiber

Kıyma kavurma için:

  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet biber
  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam toz kırmızı biber
  • 1 tutam kimyon

Beşamel sos için:

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt

Beşamel Soslu Kıyma Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri ortadan ikiye kesip içini oyuyoruz. Zeytinyağı, tuz ve baharatları harmanlayıp patateslerin her yerine fırçayla sürüyoruz.
  • Patatesleri 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Soğanı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavuruyoruz.
  • Kıymaları ekleyip tuzunu baharatları ve tereyağını atıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  • Beşamel sos için tereyağını eritip unu ekliyoruz. 2 dakika kavurup karıştırarak sütü ekliyoruz. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  • Patateslerin içine kıymalı harçtan ekliyoruz üzerlerine beşamel sos ekliyoruz.
  • En son kaşar rendesi serpiştirip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025