Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi
Beşamel Soslu Karnabahar tarifi: Beşamel Soslu Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Beşamel Soslu Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet karnabahar
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 kase peynir (Ben İzmir tulumu, kaşar, ve otlu peynir kullandım.)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Beşamel Soslu Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharları küçük küçük ayıralım. İsterseniz fırında 180 derecede 5-10 dakika, isterseniz büyük bir tencere içerisine tel süzgeç yerleştirerek kuracağınız düzenekle 5-10 dakika buharda haşlayalım.
- Karnabaharlar çok pişmiş değil, yarı pişmiş olmalı. Fırında pişmeye devam edecekler. Başka bir tencerede tereyağı ile unu güzelce kavuralım.
- Sonrasında sütü ilave edip biraz kıvam alınca altını kapatalım ve peynirleri ekleyelim. Karabiber ve tuz ayarını zevkimize göre yapalım.
- Yarı pişmiş karnabaharlarımızı bir borcama yerleştirerek sosumuzu üzerine dökelim ve her yerine gelecek şekilde karıştıralım.
- 200 derecede ısıttığımız fırının ızgara ayarında üzerini güzelce kızartalım. Fırından fırında farklılık gösterebilir, yaklaşık 20 dakika sürüyor. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Karnabahar tarifi için servis önerisi
Çok sıcakken değil, ilk sıcaklığı geçince servis edin.