Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi
Beşamel Soslu Fırında Makarna tarifi: Beşamel Soslu Fırında Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Fırında Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 kişilik
Beşamel Soslu Fırında Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna için:
- 1 paket Fırın Makarna
- 2,5 litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel sosu için:
- 50 gram tereyağı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 300 gram kaşar peyniri (üzeri için)
Beşamel Soslu Fırında Makarna tarifi nasıl yapılır?
- 2, 5 litre suyu derin bir tencereye alalım. Su kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edelim.
- Ardında 1 paket fırın makarnayı da suyun içine bırakalım.
- Makarnaları 7-8 dakika boyunca haşlayalım ve suyunu süzelim.
- Beşamel sosu için, uygun bir tavaya tereyağını alalım. Tereyağı eridikten sonra 2 yemek kaşığı unu ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
- Daha sonra 5 su bardağı soğuk süt ekleyip çırpıcı ile karıştırarak pişirelim.
- Sos kaynadığında 1, 5 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Suyunu süzdüğümüz makarnaları derin bir kaba alalım. Üzerine hazırladığımız beşamel sosu döküp iyice karıştıralım.
- Fırın tepsisine yerleştirip üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayalım.
- Önceden ısınmış 200 derece fırında 25 -30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.