Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi
Beşamel Soslu Fırında Makarna tarifi: Beşamel Soslu Fırında Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Fırında Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Beşamel Soslu Fırında Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Fırın Makarna
- 500 mililitre süt
- 50 gram tereyağı
- 50 gram un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
- 200 gram kaşar peyniri
Beşamel Soslu Fırında Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede makarnanın üzerini 2-3 parmak geçecek şekilde su kaynatıyoruz.
- Makarnayı ve tuzu ekliyoruz. Al dente kıvamında haşlayıp süzüyoruz. Beklerken yapışmaması için üzerine zeytinyağı döküp hafif karıştırıyoruz.
- Tereyağını bir tavada eritip unu ekliyoruz. Un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine 500 ml sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip ocaktan alıyoruz.
- Borcamın en altına beşamel sostan ince bir katman şeklinde sürüyoruz.
- Fırın makarnanın yarısını borcama koyuyoruz.
- Üzerine beşamel sosun yarısını sürüyoruz ve rende kaşardan 60-70 gram kadar ekliyoruz.
- Makarnanın kalan yarısını da ekleyip beşamel sosun tamamını ekleyip makarnanın her yerine gelecek şekilde yayıyoruz.
- Üzerine kalan kaşar peynir rendesini ekliyoruz. 210 derece fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Afiyet olsun
Beşamel Soslu Fırında Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Beşamel sosu hemen kullanmazsanız, sos bekledikçe katılaşacaktır. Bu durumda 50-100 ml süt daha ekleyerek kıvam aldırabilirsiniz. Muskat çok keskin aromalı bir tada sahiptir. Sosun içerisine az az koyarak tadın.