Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi
Beşamel Soslu Fırında Makarna tarifi: Beşamel Soslu Fırında Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Fırında Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Beşamel Soslu Fırında Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna için:
- 1 paket Kalem Makarna (istediğiniz kadar)
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 4-5 adet cheddar peyniri (arzuya göre)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Beşamel Soslu Fırında Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Makarnamızın suyu kaynadıktan sonra 1 makarnayı 10 dakika kadar haşlayalım. (çok haşlanmayacak dikkat edin, fırına da gireceği için)
- Haşlanan makarnamızı süzüp, 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştıralım.
- Beşamel sos için tereyağını eritelim ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip biraz kaçıralım.
- 2 su bardağı sütü ekleyip çırpıcı ile sosumuz koyulaşana kadar karıştıralım.
- Kıvama gelince karabiber ve tuzu ekleyip son kez karıştıralım ve sosumuz hazır.
- Sosumuzu makarnanın üzerine döküp karıştıralım. En üstüne cheddar peynir ve kaşar peyniri ekleyelim.
- 180 derece fırında peynirler eriyip, üzeri biraz kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.