Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Beşamel Soslu Fırın Sebze Tarifi

Beşamel Soslu Fırın Sebze

Beşamel Soslu Fırın Sebze Tarifi

Beşamel Soslu Fırın Sebze tarifi: Beşamel Soslu Fırın Sebze için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Fırın Sebze nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Beşamel Soslu Fırın Sebze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 250 gram brokoli
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Fırın Sebze tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencereye bolca tuzlu su koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynarken patatesleri soyup dilimleyin, havuçları soyup dilimleyin ve brokoliyi çiçeklerine ayırın.Kaynayan suya atıp 10-15 dakika kadar haşlayın.
  • Sebzeler haşlanırken beşamel sosu için tereyağını yapışmaz tabanlı bir tavaya alın ve yağ eriyince unu ilave edip, rengi dönene dek kavurun.
  • Ardından yavaş yavaş sütü ekleyin ve güzelce kıvam alana dek karıştırın. Beşamel sosunuz hazır.
  • Haşlanmış sebzelerin suyunu süzerek bir borcama alın ve üstlerine dilimlediğiniz bir domatesi serpiştirin.
  • Hazırladığınız beşamel sosu üstlerine dökün ve kaşar peynirini serpin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025