Beşamel Soslu Fırın Sebze Tarifi
Beşamel Soslu Fırın Sebze tarifi: Beşamel Soslu Fırın Sebze için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Fırın Sebze nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Beşamel Soslu Fırın Sebze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 250 gram brokoli
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
Üzeri için:
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Fırın Sebze tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye bolca tuzlu su koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynarken patatesleri soyup dilimleyin, havuçları soyup dilimleyin ve brokoliyi çiçeklerine ayırın.Kaynayan suya atıp 10-15 dakika kadar haşlayın.
- Sebzeler haşlanırken beşamel sosu için tereyağını yapışmaz tabanlı bir tavaya alın ve yağ eriyince unu ilave edip, rengi dönene dek kavurun.
- Ardından yavaş yavaş sütü ekleyin ve güzelce kıvam alana dek karıştırın. Beşamel sosunuz hazır.
- Haşlanmış sebzelerin suyunu süzerek bir borcama alın ve üstlerine dilimlediğiniz bir domatesi serpiştirin.
- Hazırladığınız beşamel sosu üstlerine dökün ve kaşar peynirini serpin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!