Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi
Beşamel Soslu Fırın Makarna tarifi: Beşamel Soslu Fırın Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Fırın Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Beşamel Soslu Fırın Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna için:
- 1 paket Fiyonk Makarna
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz (Kullandığınız peynir tuzluysa çok fazla tuz kullanmayın.)
- 1 kase ufalanmış beyaz peynir
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için:
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
Beşamel Soslu Fırın Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle makarnayı kaynamış suya bırakarak 5-6 dakika kadar haşlayalım. (Fırında da pişeceği için çok fazla haşlama yapmayalım.)
- Makarna haşlanırken beşamel sosu yapalım. Beşamel sos işin önce tereyağını kızdıralım. Kızan tereyağa unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Yavaş yavaş sütü ilave ederken bir yandan da topaklanmaması için çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştıralım. Son olarak karabiberini ekleyelim, karıştırıp altını kapatalım.nBu sırada makarnamız haşlanmış olacak.
- Haşladığımız makarnayı soğuk suyun altına tutarak şoklayalım. Fırın kabına makarnayı, beşamel sosu ve beyaz peyniri ekleyip harmanlayalım.
- 190 derece fırında 20-25 dakika kontrollü pişirelim. Üzeri kızarınca rendelediğimiz kaşar peynirini serpelim ve 2-3 dakika sonra fırını kapatalım.
- Biraz soğuduktan sonra börek gibi dilimleyerek kesebilir veya benim gibi sıcakken servis etmeniz gerekiyorsa ufak bir kaseye koyup tabağa ters çevirebilirsiniz.