Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Berliner (Alman Çöreği) Tarifi

Berliner (Alman Çöreği)

Berliner (Alman Çöreği) Tarifi

Berliner (Alman Çöreği) tarifi: Berliner (Alman Çöreği) için gerekli malzemeler nelerdir? Berliner (Alman Çöreği) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Berliner (Alman Çöreği) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 380 gram un (3 su bardağı)
  • 180 mililitre süt (oda sıcaklığında) (1 su bardağı)
  • 50 gram toz şeker (2.5 yemek kaşığı)
  • 1 paket instant maya
  • 40 gram yumuşak tereyağı (2 yemek kaşığı)
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 çimdik tuz

İçi İçin:

  • 2 su bardağı çilek marmelatı

Üzeri İçin:

  • 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri

Berliner (Alman Çöreği) tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur malzemelerini derin bir kapta ya da hamur yoğurucuda pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun.
  • Vestel buzdolabını maya ayarına getirin. Hamuru, mayalanması için üzeri kapalı bir şekilde 45 dakika dinlendirin. (Buzdolabınızda mayalama ayarı mevcut değilse oda sıcaklığında hamur iki katına çıkana dek mayalanmaya bırakın)
  • Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgahta merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın ve bir bardak ile yuvarlak parçalar kesin.
  • Kestiğiniz yuvarlakları ikinci defa mayalanması için üzerini kapatıp 15-20 dakika daha mayalandırın.
  • Orta sıcaklıkta ısıttığınız sıvı yağda önlü arkalı olacak şekilde hamurları 5 dakika kızartın.
  • Kızaran hamurların içine dilediğiniz bir marmeladı sıkıp üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025