Berliner (Alman Çöreği) Tarifi
Berliner (Alman Çöreği) tarifi: Berliner (Alman Çöreği) için gerekli malzemeler nelerdir? Berliner (Alman Çöreği) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
75 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Berliner (Alman Çöreği) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 380 gram un (3 su bardağı)
- 180 mililitre süt (oda sıcaklığında) (1 su bardağı)
- 50 gram toz şeker (2.5 yemek kaşığı)
- 1 paket instant maya
- 40 gram yumuşak tereyağı (2 yemek kaşığı)
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 çimdik tuz
İçi İçin:
- 2 su bardağı çilek marmelatı
Üzeri İçin:
- 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
Berliner (Alman Çöreği) tarifi nasıl yapılır?
- Hamur malzemelerini derin bir kapta ya da hamur yoğurucuda pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun.
- Vestel buzdolabını maya ayarına getirin. Hamuru, mayalanması için üzeri kapalı bir şekilde 45 dakika dinlendirin. (Buzdolabınızda mayalama ayarı mevcut değilse oda sıcaklığında hamur iki katına çıkana dek mayalanmaya bırakın)
- Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgahta merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın ve bir bardak ile yuvarlak parçalar kesin.
- Kestiğiniz yuvarlakları ikinci defa mayalanması için üzerini kapatıp 15-20 dakika daha mayalandırın.
- Orta sıcaklıkta ısıttığınız sıvı yağda önlü arkalı olacak şekilde hamurları 5 dakika kızartın.
- Kızaran hamurların içine dilediğiniz bir marmeladı sıkıp üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.